Please use this identifier to cite or link to this item:
http://localhost/handle/Hannan/5056
| Title: | رزیابی اثرات زیست محیطی چرخه حیات خامه در صنایع لبنی (مطالعه موردی: کارخانه پگاه لرستان) |
| Authors: | سحر رباطی نمکی;قربانعلی دزواره |
| subject: | اثرات زیس محیطی، ارزیابی چرخه حیات ( LCA)، تولید خامه، محصولات لبنی، گرمایش جهان |
| Year: | 1404 |
| Abstract: | با توجه به افزایش نگرانیها در مورد اثرات زیست محیطی صتاایع غذایی، ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید محصولات لبنی به ویژه خامه، اهمیت ویژه ای یافته است تولید خامه بعنوان یکی از فرآورده های لبنی پرمصرف ، می تواند تأثیرات قابل توجهی بر محیط زیست داشته باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید خامه در مرز سیستم کارخانه، با استفااده از روش ارزیابی چرخه حیات است داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه حضوری با پرسنل و داده برداری مستقیم در محیط کارخانه شیر پگاه لرستان جمع آوری شده است محاسبات اثرات زیست محیطی خامه با استفاده از نرم افزار ستیماپرو و رو CML-IA baseline V3.05/world2000انجام گرفت نتایج مطالعه نشان می دهد که در فرآیند تولید خامه، شیر ها و برق مصرفی بالاترین میزان آلایندگی را در بیشتر دستته های اثر دارند خامه ۲۰۰گرمی ٪ ۳۰چربی با تفاوت ناچیزی نسبت به خامه ۲۰۰گرمی ٪ ۲۵چربی در اغلب دسته های اثر بیشترین آلایندگی را دارد که علت آن مصرف بیشتتر برق و گاز در فرآیند تولید است. همچنین در چهار دسته اثر شامل کاهش عوامل غیر زنده، کاهش عوامل غیر زنده (سوخت فسیلی)، پتانستیل گرمایش جهانی و تخلیه اوزن به دلیل تولید پساب بیشتر توسط خامه ۲۰۰گرمی ٪۲۵ چربی، این نوع خامه آلایندگی زیست محیطی بیشتری را ایجاد میکند. نتایج این پژوهش نشان دهنده ضرورت توجه به به بهینه سازی فرآیندهای تولید و کاهش مصرف انر ژی در تولید محصولات لبنی است پیشنهاد می شود که محققان و تولیدکنندگان با تمرکز بر فناوری های نوین و رو ش های پایدار، به کاهش اثرات منفی زیست محیطی کمک کنند. همچنین، تحقیقات آینده می تواند به بررستتی تأثیرات زیست محیطی ستتایر محصتتوتت لنای و مقایستته آنها بپردازند تا راهکارهای موثرتری برای کاهش آلایندگی ارائه شود. |
| URI: | http://localhost/handle/Hannan/5056 |
| Appears in Collections: | مهندسی ایمنی،بهداشت و محیط زیست |
Files in This Item:
| File | Size | Format | |
|---|---|---|---|
| مقاله.pdf | 1.39 MB | Adobe PDF |
| Title: | رزیابی اثرات زیست محیطی چرخه حیات خامه در صنایع لبنی (مطالعه موردی: کارخانه پگاه لرستان) |
| Authors: | سحر رباطی نمکی;قربانعلی دزواره |
| subject: | اثرات زیس محیطی، ارزیابی چرخه حیات ( LCA)، تولید خامه، محصولات لبنی، گرمایش جهان |
| Year: | 1404 |
| Abstract: | با توجه به افزایش نگرانیها در مورد اثرات زیست محیطی صتاایع غذایی، ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید محصولات لبنی به ویژه خامه، اهمیت ویژه ای یافته است تولید خامه بعنوان یکی از فرآورده های لبنی پرمصرف ، می تواند تأثیرات قابل توجهی بر محیط زیست داشته باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید خامه در مرز سیستم کارخانه، با استفااده از روش ارزیابی چرخه حیات است داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه حضوری با پرسنل و داده برداری مستقیم در محیط کارخانه شیر پگاه لرستان جمع آوری شده است محاسبات اثرات زیست محیطی خامه با استفاده از نرم افزار ستیماپرو و رو CML-IA baseline V3.05/world2000انجام گرفت نتایج مطالعه نشان می دهد که در فرآیند تولید خامه، شیر ها و برق مصرفی بالاترین میزان آلایندگی را در بیشتر دستته های اثر دارند خامه ۲۰۰گرمی ٪ ۳۰چربی با تفاوت ناچیزی نسبت به خامه ۲۰۰گرمی ٪ ۲۵چربی در اغلب دسته های اثر بیشترین آلایندگی را دارد که علت آن مصرف بیشتتر برق و گاز در فرآیند تولید است. همچنین در چهار دسته اثر شامل کاهش عوامل غیر زنده، کاهش عوامل غیر زنده (سوخت فسیلی)، پتانستیل گرمایش جهانی و تخلیه اوزن به دلیل تولید پساب بیشتر توسط خامه ۲۰۰گرمی ٪۲۵ چربی، این نوع خامه آلایندگی زیست محیطی بیشتری را ایجاد میکند. نتایج این پژوهش نشان دهنده ضرورت توجه به به بهینه سازی فرآیندهای تولید و کاهش مصرف انر ژی در تولید محصولات لبنی است پیشنهاد می شود که محققان و تولیدکنندگان با تمرکز بر فناوری های نوین و رو ش های پایدار، به کاهش اثرات منفی زیست محیطی کمک کنند. همچنین، تحقیقات آینده می تواند به بررستتی تأثیرات زیست محیطی ستتایر محصتتوتت لنای و مقایستته آنها بپردازند تا راهکارهای موثرتری برای کاهش آلایندگی ارائه شود. |
| URI: | http://localhost/handle/Hannan/5056 |
| Appears in Collections: | مهندسی ایمنی،بهداشت و محیط زیست |
Files in This Item:
| File | Size | Format | |
|---|---|---|---|
| مقاله.pdf | 1.39 MB | Adobe PDF |
| Title: | رزیابی اثرات زیست محیطی چرخه حیات خامه در صنایع لبنی (مطالعه موردی: کارخانه پگاه لرستان) |
| Authors: | سحر رباطی نمکی;قربانعلی دزواره |
| subject: | اثرات زیس محیطی، ارزیابی چرخه حیات ( LCA)، تولید خامه، محصولات لبنی، گرمایش جهان |
| Year: | 1404 |
| Abstract: | با توجه به افزایش نگرانیها در مورد اثرات زیست محیطی صتاایع غذایی، ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید محصولات لبنی به ویژه خامه، اهمیت ویژه ای یافته است تولید خامه بعنوان یکی از فرآورده های لبنی پرمصرف ، می تواند تأثیرات قابل توجهی بر محیط زیست داشته باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید خامه در مرز سیستم کارخانه، با استفااده از روش ارزیابی چرخه حیات است داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه حضوری با پرسنل و داده برداری مستقیم در محیط کارخانه شیر پگاه لرستان جمع آوری شده است محاسبات اثرات زیست محیطی خامه با استفاده از نرم افزار ستیماپرو و رو CML-IA baseline V3.05/world2000انجام گرفت نتایج مطالعه نشان می دهد که در فرآیند تولید خامه، شیر ها و برق مصرفی بالاترین میزان آلایندگی را در بیشتر دستته های اثر دارند خامه ۲۰۰گرمی ٪ ۳۰چربی با تفاوت ناچیزی نسبت به خامه ۲۰۰گرمی ٪ ۲۵چربی در اغلب دسته های اثر بیشترین آلایندگی را دارد که علت آن مصرف بیشتتر برق و گاز در فرآیند تولید است. همچنین در چهار دسته اثر شامل کاهش عوامل غیر زنده، کاهش عوامل غیر زنده (سوخت فسیلی)، پتانستیل گرمایش جهانی و تخلیه اوزن به دلیل تولید پساب بیشتر توسط خامه ۲۰۰گرمی ٪۲۵ چربی، این نوع خامه آلایندگی زیست محیطی بیشتری را ایجاد میکند. نتایج این پژوهش نشان دهنده ضرورت توجه به به بهینه سازی فرآیندهای تولید و کاهش مصرف انر ژی در تولید محصولات لبنی است پیشنهاد می شود که محققان و تولیدکنندگان با تمرکز بر فناوری های نوین و رو ش های پایدار، به کاهش اثرات منفی زیست محیطی کمک کنند. همچنین، تحقیقات آینده می تواند به بررستتی تأثیرات زیست محیطی ستتایر محصتتوتت لنای و مقایستته آنها بپردازند تا راهکارهای موثرتری برای کاهش آلایندگی ارائه شود. |
| URI: | http://localhost/handle/Hannan/5056 |
| Appears in Collections: | مهندسی ایمنی،بهداشت و محیط زیست |
Files in This Item:
| File | Size | Format | |
|---|---|---|---|
| مقاله.pdf | 1.39 MB | Adobe PDF |